2013. március 30., szombat

Utolsó pillanatos nyuszisüti

A fotókat azért teszem ide, hogy legyen a forma kialakításához vizuális segítség. (A képek forrása és az eredeti recept is megtalálható ITT.) Én most másik, sokkal egyszerűbb és gyorsabb receptet teszek a képek mellé.
A torta tésztája és krémje annyira egyszerű, hogy tényleg az utolsó pillanatban összedobható.

Hozzávalók a piskótához:
4 tojás, 12 dkg cukor, 12 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 4 ek. víz, csipetnyi só.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A szokásos módon piskótát készítünk (a cukrot kikeverjük a sárgákkal, bele a só és a víz, a lisztet a sütőporral, majd a két keveréket elegyítjük, majd a kőkemény tojáshabot beleforgatjuk), majd sütőpapírral bélelt tortaformában világosra sütjük a piskótát. Amíg a krém elkészül, hagyjuk hűlni.

Krém:
50 dkg mascarpone, 3 ek. porcukor, 1 rúd vanília kikapart belseje (vagy vanília kivonat ízlés szerint), egy tábla fehér csoki felolvasztva.

Minden hozzávalót összekeverünk, nem kell túl habosra.
A kihűlt piskótát vízszintesen félbe vágjuk, betöltjük a krémmel, majd függőlegesen is ketté vágjuk és egymáshoz ragasztjuk egy adag krémmel valahogy így (itt a tortát nem töltötte meg a készítő a kettévágás előtt):
Egy darabka kartonpapírt bevonunk sütőpapírral, ez jó alap lesz a nyuszkónak. Ezt addig meg is lehet csinálni, amíg a piskóta sül. Egy adag krémet rákenve "felragasztjuk" a tortát az alapra:
Kivágjuk a nyúl formát:
Bevonjuk a maradék krémmel:
Ha túl lágy a krém, hűteni kell, de ha nem 30 fokos a konyha, nyugodtan lehet azonnal szórni a kókuszreszeléket:
Amíg idáig eljut a süti, a gyerekek is elkészülhetnek a nyuszifülekkel:
Piros ételfesték felhígítva egy kis vízzel, ezzel meg is lehet festeni a füleket. Az orrocska is lehet festett vagy egy szem drazsé, kinek hogy tetszik.
Fél óra hűtőben pihenés után már lehet is a nyuszkót felnégyelni:)

2 megjegyzés:

Csillagkert írta...

Felnégyelni,felnégyelni...!!! Nyamiiii!! <3

nijntje írta...

Még ma délután be fog következni:)))